STOCKHOLMSGATORNA..............


Det blir en lämplig DAGSTUR tänkte vi....09.00 gick färden mot Åsele där vi intog frukost...
 

Mycket trevligt har det gamla kondiset blivit..... Upp på hojarna .............MOT STOCKHOLM !!

Nu tror ju  ni förståss att Denise har blivit tokigare än vanligt  men inte då !! ni vet väl lika väl som jag att STOCKHOLMSGATORNA sträcker sig över gränsen mellan Västernorrland och västerbotten.... eller ???
Läs & se själva........

Stockholmsgatorna är en imponerande urbergskanjon som bildades för ca 9000 år sedan av en isälv som uppstod i samband med tappningar av en stor isdämd issjö belägen direkt norr om länsgränsen mot Västerbotten. Vid flera tillfällen tömdes uppdämda issjöar ut genom kanjonen. Vid dessa tillfällen störtade vattenmassorna i ett enormt vattenfall ner i dalgången och tog med sig det mesta i sin väg. Isälven gröpte ur berget i en svaghetszon och en kanjon bildades. Idag är kanjonen ca 1,5 km lång med upp till 40 m höga lodräta bergväggar. I området finns blockgrottor som har gångar som leder till bland annat salar i fem våningar eller gångar som leder ned till 10 meter under marken.

Sägnen säger att namnet på platsen kommer från en jämförelse med de trånga gränderna i Stockholms Gamla stan.

 Detta måste va "gränderna"

  "tjärnen" Uvtjärn

 

 Fåran

 Det är högt...

Det visade sig att det blev en mkt VARMARE dag än vi först trodde och inte trodde vi att man skulle gå så mkt heller....ingen höjdare i Mc ställ  Sagt och gjort...Denise tog helt enkelt av sig, traskade runt där i skogen i Mc stövlar, trosor & linne.....Bengan skratta åt mig, men vad gör man då när man håller på att kokas ?? MEN skrattar bäst som skrattar sist.....här är beviset...

 Bengan med byxorna nere

Vi åkte iaf vidare efter fikat och åkte mindre vägar tillbaka.....hamnade tillslut i Lomsjö där vi tog en ny rast vid deras söta, gulliga rastplats...........Där finns troligtvis världens längsta tomte...åtminstone LUVAN ....

  Tomtarna som bor här...
 & andra invånare....
 Tack för titten !!

Så susade vi vidare mot Dorro....genom Lavsjön.....DÅ HÄNDER DET !!   Gaswiren  (vajern ) gick av 
så stod jag där bara.... Bengan lyckades inte fixa det på plats så....han drog tillbaka vajern , gjorde en ögla på den och helt enkelt drog i den när han "gasade" ....JAG fick köra Yamaha 660 ist.  Nervöst först men tusan så rolig hoj !! vilket även Bengan såg eftersom flinet var från öra till öra när vi kom hem... Jag började med med middagen ( vi var ju ganska hungriga nu efter ca 22 mil på hoj) & B försvann ner i källaren...Undra va han syssla med ???

FIXA MIN VAJER !!   Psst... oss emellan var han nog rädd att jag skulle ta hans hoj..


VI HADE IAF TUR MED VÄDRET !!    Hoppas vi har det imorrn oxå....då drar vi bort över helgen ...


Ha en trevlig helg !! // DeniseKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0