FÖRSTA FÖRBANDSLÅDAN.......Imorse när jag klev upp så blinkade min dator... jag hade glömt den på igår när jag gick i säng. TYPISKT !! (jag som brukade tjata på ungarna att de skulle stänga av datorer , tv ´n osv osv... sådan mamma- sådana barn  )

Fick iaf då syn på en text som fångade min blick och uppmärksamhet.......


Sonen Patrik har skrivit detta på sin blogg.....


Min mamma, Denisé Nilsson är en människa med ett hjärta av guld. Hon tar alla under hennes "Vingar" både främmande så som gamla. Hon ger alla en chans oavsett vad och såfort det krisar sig för någon är hon där som en "första förbands låda" och får en genast att må mycket bättre. Hon är vell inte så himla gammal om du frågar mig men hon har mycket i sitt huvud och är väldigt bra på att ge råd och hjälpa till när livet känns jobbigt.

Hon har stöttat mig trots att jag inte visat uppskattning, hon är oftast den som får ta "skiten" ifrån mig och detta sårar henne oftast. En mamma som henne är jag knappast värd och jag kan säga... ingen skulle stå ut med mig så som hon gör. Det kanske är en mamma-son relation vad vet jag? Men ibland är jag förvånad över att hon inte bara skiter i mig totalt.
Vi bor över 10 mil ifrån varran men hon är trots det alltid i full huggning och försöker hela tiden stötta mig :) Hon är oftast den människa som får reda på allt innan någon annan får det. Morsan är helt enkelt bäst! Och när JAG blir "stor" vill jag bli som hon.

Tack för allting du gör för mig mamma. Du är bäst!Tårarna började trilla och HELA jag blev alldeles varm.......    Jag är  GÄRNA både "tolk " och " första förbands låda"....

I min mobil har jag en annan text från den andra sonen som jag ALLTID kommer att spara.....


JAG ÄR LYCKLIG ÖVER ATT FÅ VARA MAMMA TILL DESSA BARN... JAG ÄLSKAR ER !!!


GONATT VÄRLDEN !!!  VI SES IMORRN !!!

                                                                                    Mamman till A & P
HJÄRTEVARMT...


Någon som visar att man INTE är ensam ....Någon som visar att det finns ljus i tunneln....Någon att kunna säga alla tankar man har till utan att bli "dömd" på förhand....Någon att kunna visa sin sårbarhet för....Någon att gråta inför om man vill....någon som "hör" ens rop på hjälp.... någon som fångar upp en när man ramlar... någon att rådfråga.....Någon som inte tycker att man är egoistisk fast man kanske är det... Någon som säger att man är helt ok som man är.....

DENNA NÅGON FÖRSÖKER JAG VARA.....

Under åren som gått så har jag träffat/samtalat med en hel del föräldrar och barn/ungdomar med AS. Jag saknade en "likasinnad" under min son´s uppväxt och bestämde mig för att OM någon behövde mig så skulle jag finnas till hands...

Jag har ALDRIG ångrat det beslutet !! Det är en ENORM känsla att kunna "finnas" för någon annan .Den tacksamhet jag får värmer hjärtat så jag nästan spricker...


För en liten tid sedan så träffade jag en mamma  som jag tillbringade en dag med.Gav råd ,lyssnade ,berättade osv... Dag och natt har jag funderat och funderat över denna familj.En FANTASTISK mamma som sliter allt hon kan för sin son.Jag VET att det kommer gå bra för den killen, för han har "RÄTT" mamma.

Hej Denise,
är så glad att jag hittade din blogg :)
Vill bara tala om att det blev som jag trodde och lite till :/
Jag tycker du är helt fantastisk och jag är så glad och tacksam för att du delade av dig av din kunskap och din tid !!!!
Tusen tack
En sak till, kod ordet är "JJJJjjjjjjaaaaaaaaa ":)
Hälsningar .....

Denna hälsning hade hon lämnat här på bloggen .... och jag blir så rörd att tårarna trillar.....

JAG kommer ALLTID så länge jag har förståndet i behåll att  "finnas" för andra föräldrar......

KOM IHÅG !!!! JAG ÄR INTE LÄNGRE BORT ÄN ETT MOBILSAMTAL !!!


Jag älskar er min bokstavsfamilj !!!!!


Gonatt världen !! Vi ses imorrn !!

                                                     Kramar // Denise
Min gubbe ...


Min gubbe gör nästan aldrig något förhastat , ibland tycker impulsiva Denise att han är omständig  Ibland blir det bra när omständiga B är i farten men ibland MÅSTE impulsiva D visa vägen.

För 21 år sedan så köpte min gubbe B en Cheva Impala -59 som han renoverade upp... Den har på senare tid inte använts, tid och intresse har inte infunnits sig. B har sagt under de senaste 5 åren att han skulle sälja "eländet".Han har varit "less" och haft ångest över bilen som bara stått  i garaget och tagit plats.Det har inte varit brist på spekulanter men när det varit dax för försäljning så har han dragit sig ur och inte klarat av det. Jag förstår hans "vånda" ,det är ju ett fint "slagskepp" som han fixat till själv.Nu har iaf  B sålt "henne" , i lördags em , efter noga övervägande och flera års bearbetning. Denna "pärla" har fått ett nytt hem i Bollstabruk hos en RIKTIG entusiast   Där får "hon " det bra !!

Inte nog med att det är jobbigt att "göra sig av med" grejor , lika jobbigt har han att köpa nya. Oftast hinner tillfällena "gå förbi" innan han bestämt sig....VI får fundera säger han...VI ??? jag behöver sällan fundera.. HAN behöver det...

Som vanligt denna gång fick JAG "puscha" honom att komma till "skott"....RING NU ! sa jag..... efter mat sa han... SUCK ! men men jag fick som jag ville  Han ringde och färden igår morse gick till Östersund.....

 Fika paus på vägen.....

Köpet blev av och hem kom vi .....med B´s dröm.........

 en Yamaha XT 660 R -08

Så nöjd och glad som han var när vi kom hem var det lääänge sen jag såg honom, JAG "unnar" honom  verkligen denna glädje....
Naturligtvis så finns HD´n kvar , den säljer han ALDRIG.

 

Hmm ... kom just på en sak !! Han verkar speciellt mottaglig för köp vid midsommar.... både HD´n , Chevan och Yamahan har införskaffats midsommarhelgen.....

När jag tänker efter så behövs en hel del....inväntar nästa midsommar !!

Ha en trevlig dag!!!!!!!!!!!!

Kramar // Denise
MIDSOMMARHELGEN.........


Ja nu börjar den lida mot sitt slut...Vi firade aftonen hos min "goa" bror och svägerska i Nappsjön.Det traditionella sillbordet var naturligtvis uppdukat och sedan efter lite vilande så grillade vi.....


 Midsommarbordet

 Patrik ,bror & svägerskan
 mätta efter sillen

 Paus innan...
 Grillning i kåtan Midsommarbuketten till.. min fantastiska svägerska

TACK kära bror & svägerska för en trevlig & rolig kväll ..

Lördagen tillbringades med att köra lite "hoj" ,städa bilar , baka ,fika hos svärmor osv osv.....

Hoppas er midsommar varit lika trevlig och avkopplande som min....

Igår avslutade vi ngt & idag börjar ett annat.......vad får ni se i em....

Ha en bra söndag !! // Denise


SNÖ I FALUN ????När jag bestämde mig för att ta Mc kortet förra året så visade det sig att en kompis jag har från Rossön också tänkt ta kortet... Han hade tänkt ta det i V-mina och jag i Falun... Jag började skämta om att det nog blev snöfritt fortare i Falun än i V-mina , så jag hinner nog före dig... Nej Nej sa han , klart det blir bart i V-min först....

Nu vet jag svaret ....


DET ÄR SNÖ I FALUN !!!!!!!!!!!!  


                GRATTIS MAGNUS !!!!!!!!!!!!!!!!  & KÖR FÖRSIKTIGT !!!!!!!!!!!

HA EN TREVLIG MIDSOMMAR !!!!!!!!!!!!!!!!  // KRAM Denise

OM INSIKT..........

Befinner mig hos P. Åkte hit i går kväll för att spara lite tid. Vi har en del möten / träffar inbokade idag och sedan hjälper jag honom att packa grejor som skall ner i förrådet och vi ska möblera om i lgheten  och städa ordentligt.

Jag gillar verkligen att umgås med  P, han är så himla rolig och snäll och jag förundras över hur allt har blivit,  trots alla motgångar vi haft på vägen.
Han är en fantastiskt unik person med en massa egenskaper som fler skulle ha behov av. Visst har han en del mindre bra också....MEN vem har inte det ???

Antingen har man självinsikt eller inte.............Nja är det så enkelt ?? En del verkar veta / förstå sitt beteende och kan precisera sina goda / dåliga sidor. Men ÄNDÅ "kör" de på i samma bana utan att ens försöka göra ngt åt det.
En av de finaste egenskaper han har är att han tror GOTT om alla och tar ofta andra i försvar. Tyvärr blir "fallet" ofta väldigt hårt när det visar sig att människan inte var så god.

Jag är iaf oerhört stolt över honom och vet att han kommer att klara sig bra här i livet.

Nää dax att väcka sonen , vi har ju förmågan att prata till långt in på natten när vi ses så det är lite seegt på morgonen. :)


HA EN BRA DAG !!!!!!!!!! // Denise
EN LITEN HISTORIA.........

Om blommor var det ja.... En dag tidigare i veckan så satt vi på jobbet och pratade om examen & student som var på gång. Jag sa att jag hade beställt så fina studentblommor till Patrik , kom en av mina kära arbetskamrater på att hon kanske hade glömt att beställa blommor till sin systerdotter som hade examen från grundskolan. Sagt och gjort ! hon lyfte telefonluren och ringde blomsterhandeln och följande samtal utspelar sig.. :

-  Blomsterhandeln !
-  Jo hej ! detta är .... , har jag ngn beställning på blommor till på fredag hos er ?
   (antagligen hade hon det, men drabbats av tillfällig demens )
- Ja men va bra ! gör ett sådant där MORSDAGSARRANGEMANG .

VA ??? MORDAGSARRANGEMANG ?????????
   Var det inte examen för en 16 åring ???

Jag skrattade så jag vek mig dubbel =)
sedan kunde jag inte låta bli att retas lite om detta... Tusan måste nog ringa och ändra min beställning till ett .... FARSDAGSARRANGEMANG !


Inte blev det bättre av att hon hade oturen att möta mig på blomster när vi skulle hämta ut våra ARRANGEMANG. Var ju bara tvungen att skoja om det liiiite till . ;)

Min son var iaf nöjd med sina blommor och jag tror nog  systerdottern var det också =)

Ha en trevlig dag !!! // Denise


NU ÄR DE´ SLUUUUT.............I går morse klev Bengan och jag upp med tuppen , packade bilen med allehanda prylar och presenter. Blommorna jag beställt på blomster var FANTASTISKT vackra....(har föresten en liten fnissig historia om blommor vid ett annat tillfälle ) Nåja...iväg bar det till Lycksele..

Efter inhandling av bäddmadrass och baden baden dyna till svärmor blev de Dollar åt Ridklubben , stryka mina byxor hos Patrik eftersom jag glömt mitt strykjärn där sedan Balen. Bengan satte upp en hylla och en tavla i hans lägenhet och naturligtvis fick vi i oss lite fika.

Vid 12.30 bar det av upp till skolan.Kenneth ( P´s pappa) med familj , Andreas, Bengan och jag väntade bland alla andra på att studenterna skulle komma tågande..... Studentringen... Hit in kommer alla studenter
 väntan känns låååååång
 Men nu kommer de nog nerför backen.....

 Fanbärarna med alla studenter i släptåg

 Patrik  HR 3

 På väg in i studentringen....

  HÄR ÄR VI !!!!!

Lite lustigt såg det ut när ALLA sträckte upp sina skyltar så att studenterna skulle hitta rätt på sina familjer....

Efter mycket letande och ropande så hitta jag rätt på sonen och blommor skulle ges och delas ut och kort skulle knäppas.....
 Nybakad  Kock aspirant !

 Stolta föräldrar.............
 små syskon men ängla fattas...

Sedan bar det iväg för kortegen.... både bilar, traktorer och  lastbilar användes som fortskaffningsmedel..... Det var mycket folk i farten denna dag... hela kortegevägen kantades av människor............
 Alle man ombord !!!
 Hej då !!!!!!
     

 Patrik på flaket........

De hade en hel del roliga slogans på sina fordon oxå.....
 Hotell & restaurang...
 Fyndigt

Efter kortegen fick vi låna sonen en sväng för studentmiddag på skogskåtan Ansia Camping...
Fantastiskt god mat ....där presenter delades ut och vi hade en trevlig stund tillsammans...... fler kort togs naturligtvis oxå....

  Bröderna bus
 Pappa med familj
När middagen var avklarad skjutsade vi hem studenten och letade oss hemåt mot Dorotea.....


Studenterna skulle träffas på kvällen och jag anar att de inte har vaknat ännu.....


Nu skall jag snart gå till jobbet...... Ha en bra dag !! // Denise
STUDENT..............


har jag imorgon....eller jag och jag , Patrik .Det har varit en jäktig vecka med allt fixande...blommor , presenter , bokning av studentmiddag osv osv.. PUH !  


                                                      

Visar en bild från examen åk 9......

Nu hoppar jag isäng....inväntar morgondagen...Gonatt världen ! Vi ses imorrn !!
                                                               // Denise

                                                                        


STUDENTBAL..............I kallvädret .... Fy fanken vad jag frös !!! Bengan och jag drog iväg med världens fart i Balbilen mot L-sele vid 12 tiden. När vi kom fram så sa Bengan att , lite på skämt ,....tänk om den inte startar.... Tror ni den gjorde det ??? NÄ inte starta den !! Fick ringa nödhjälpen Charlie som bussigt nog lånade oss ett batteri...Frid & fröjd !

Medans Bengan och ungdomarna åkte ner till samlingsplatsen för bilkortegen så traskade jag iväg mot Hotellet. Där fick jag stå i 3 timmar innan ALLA balparen kommit.Det var 96 par anmälda.

Patrik blev så stilig i sin kostym och matchade sin "baldam" snyggt... Han var ordentligt nervös men allt gick strålande..

dsc_0128.jpg   _dsc0250.jpg   _dsc0251.jpg 

Bengan och jag åt pizza och sedan vände vi "kosan " hemåt igen....


Tänk så fort allt går...Om 1 vecka tar han studenten.....Är så oerhört Stolt över dig Patrik !! älskar dig ! // MammaVÄLKOMMEN IN...........


En morgon när jag tog min sedvanliga "prommis" innan körningen hos L-E gick jag förbi en butik i centrala Falun, min uppmärksamhet fångades av en dörr med snygg text......
JAG gillade verkligen denna utformning , detta är "Denise stuk" ....ALLTID eller ALDRIG hemma  blev så glad av den !!Kan NI gissa vad det är för sorts "butik" som döljer sig bakom dessa speciella öppentider ????????


Ha en fantastisk dag !!!! Kram Denise
DE E´MYCKE NU...........


På fredag är det dax för studentbal i Lycksele. Bengan och jag skall dit, Bengan skall skjutsa Lena och Patrik med Impalan och jag skall agera mästerfotograf  .
Patrik var hemma i helgen och fixade bilen... vaxade och putsade.Bengan har sagt att detta blir den sista färden....Nu ska den säljas ! Vilket jag hört förrut så det återstår att se...  Nåja lite kort på balparet OCH bilen lovar jag er till helgen.

Ikväll har jag varit till stallet och "Badat" Sabbo, det är inte lätt ska ni veta..att trycka ner honom i karet..  Nää men man blir lika blöt själv och på något konstigt vis så "hoppar" liksom smutsen över till mig...

Apropå stallet... Ni vet väl om att Dorotea ridklubb skall befinna sig nere på Sörgården på nationaldagen... Där blir en massa roliga saker att beskåda och göra.

Jag känner mig väldigt vimsig och virrig i mina tankar för tillfället....ja mer än vanligt alltså  så jag måste nog sluta svamla tills den berömda tråden (röda) har nystats upp igen....


MEN vet ni om att jag har en pojke med guldbyxor ??? Jojo... Andreas heter han !!

GRATTIS ANDREAS !!!!!!!


Gonatt Världen !! Vi ses imorrn !!  // kram DeniseRSS 2.0